Foto

Intresset för fotografering kom lite av en tillfällighet i början av 90-talet. 1992 införskaffades den första systemkameran och sedan har det rullat på. I början var det förstås analog fotografering med filmrullar i kameran. Experimenterade en del med svart/vitt, ”soppade” film och framkallade bilder i mörkrum. En värdefull erfarenhet som tankemässigt fortfarande kommer till nytta vid den digitala fotograferingen.

Jag var tidigt igång med digital fotografering då den första digitala kameran, Canon D60, införskaffades redan 2003. Att gå över till digitalt och bildbehandling på datorn var ett naturligt steg för mig då det passade bra ihop med övrig verksamhet i företaget där just datorer är en betydande del.

Jag har sedan starten av min karriär som fotograf använt mig av produkter från Canon vilket för mig är ett tecken på kvalité.

När det gäller foto har jag två verksamhetsområde som är frekventa. Jakt och natur har hela tiden varit en viktig del och sedan 1999 är jag knuten till Jaktjournalen som frilansare. Det har genom åren blivit en ansenligt antal sidor som publicerats i tidningen. Jag levererar färdigt material med såväl text som bild.

Det andra är området motorsport och då främst speedway. Sedan 2003 har jag fungerat som officiell fotograf för elitserieklubben Elit Vetlanda. Jag levererar även bilder till Scanpix, Aftonbladet, Expressen samt lokala tidningar.

Åtar mig skriv och fotouppdrag efter överenskommelse. Hör av dig så diskuterar vi fram en lösning som passar bägge parter.

Comments are closed.